Spread the love

Poznati blogeri i novinari iz Srbije i Hrvatske uživali su četiri dana na najlepšim mestima najvećeg jadranskog poluostrva, ispijajući najbolja vina, gustirajući ukusna jela i učeći osnove golfa

Boraveći u luksuznim Kempinski Adriatic hotelima sa vrhunskim spa programom, poznati srpski i hrvatski blogeri i novinari ovog novembra doživeli su magičnu i raznobojnu jesen u Istri. Uživanje u čarima najvećeg jadranskog poluostrva trajalo je četiri dana, tokom kojih su odabrani gosti degustirali najbolja vina u vinariji Kozlović, upoznali slikoviti gradić Grožnjan, probali svetski poznate tartufe i naučili osnove golfa.

ISTINSKI UGOĐAJ ISTRE

U vinariji Kozlović, koja postoji od 1904. godine, posetioce su dočekali autentičan ambijent, pogled na prostrane vinograde i premijerna degustacija odabranih vina u kojima se neguje karakter autohtonih istarskih sorti. To je bio jedinstven ugođaj u kojem su najviše uživala nepca prisutnih.

MIRIS TARTUFA

Iako se može obići za manje od sat vremena, istarski gradić Grožnjan, poznat i kao Grad umetnika, posetiocima pruža nezaboravne trenutke. Kamene uske ulice i originalni, naizgled skriveni detalji koji iznova iznenađuju čine ovo mesto nezaobilaznom tačkom tokom posete Istri. Ove jeseni ugođaj je bio još potpuniji jer je na ulicama organizovana degustacija Zigante tartufa i proizvoda od njih. A da se čips i tartufi i te kako slažu, uverili su se gosti iz Srbije i Hrvatske.

GASTRONOMSKI DOŽIVLJAJI

Doživljaj Istre kao originalne turističke destinacije upotpunila je bogata gastronomska ponuda. Bilo da je reč o onoj u Kempinski hotelu ili u lokalnim konobama, uživanje u neverovatnim ukusima bilo je zagarantovano. Tokom četvorodnevnog putovanja na meniju su se smenjivale vrhunske delicije, od sveže ribe i morskih plodova do klasičnih jela pripremljenih na originalan način. Jedinstveni ugođaj predstavljao je doručak na obali mora u Savudriji i u najotmenijem salonu hotela Kempinski u Portorožu.

IGRA PRAVEDNIH

Zahvaljujući Golf klubu Adriatic učesnicima pres ture u Istri omogućeno je nenadmašno golf iskustvo i sticanje uvida u osnove ove igre za koju se smatra da je jedan od najstarijih sportova. Golf teren smešten je uz samu obalu i raspolaže profesionalnim igralištem sa 18 polja raspoređenih na 80 hektara.

Tokom dvočasovne obuke neki od blogera i novinara bili su uspešniji, neki manje, ali zasigurno ostaje upamćeno da golf ne podnosi varanje, kao i da je za ovaj sport potrebna dobra fizička pripremljenost. Nakon uživanja u golfu, ovaj teren pruža i jedinstven odmor uz veličanstvene zalaske sunca i neponovljiv pogled na Jadransko more.

O KEMPINSKI HOTEL ADRIATICU

Lako dostupan automobilom iz mnogih evropskih metropola, Kempinski Hotel Adriatic otvoren je u avgustu 2009. godine kao prvi hrvatski luksuzni golf i spa rizort sa pet zvezdica. Smešten na obali mora nedaleko od Umaga, hotel nudi prekrasan pogled na hrvatsku, slovenačku i italijansku obalu kao i na bele vrhove Alpa.

Raspolaže sa 186 ekskluzivno opremljenih soba i apartmana, dva restorana, tri bara, spa centrom od tri hiljade kvadratnih metara, teretanom, dečjim Kempi klubom, plažom. Pogodan je za raznovrsne konferencijske sadržaje u samom hotelu, a ima i zasebni konferencijski centar koji se nalazi na hotelskoj plaži. U sklopu rizorta je i Golf klub Adriatic, prvo istarsko takmičarsko golf igralište sa 18 polja.