Spread the love

Prvo putovanje sa nekim može razoriti prijateljstvo. Putovanje otkriva vašu pravu prirodu. Može vas staviti pod veliki stres, a može se i pretvoriti u pravo blaženstvo, i to za svega nekoliko sati. Nije svako u stanju da preuzme rizik i povede sa sobom nekog u koga nije potpuno siguran. Neko koga smatrate najboljim prijateljem se za trenutak može pretvoriti u pobesnelu zver koju je nemoguće obuzdati. Dakle, ako ne želite da rizikujete dugogodišnje prijateljstvo zbog nedelju dana putovanja, evo predloga: Ne činite to!

Teško je predvideti koji će se prijatelj kako pokazati ako nikada ranije niste sa nekim od njih išli negde. Postoji nekoliko načina da to otkrijete. Na primer, možete otići na jednu noć zajedno. To će vam pružiti makar delimičnu sliku o tome kako će izgledati vaše putovanje sa tim prijateljem/prijateljicom.

Drugi način da proverite pogodnost nekoga je da temeljno ispitate njegove osobine. Ako neki od vaših prijatelja spada u bilo koju od ovih kategorija, izbegavajte put oko sveta sa njim bez obzira na sve.

1. Cicija ili rasipnik
Putovanje je skupo. A može postati još skuplje ako ste sa sobom poveli ciciju. Ako, recimo, iznajmite automobil, a vaš prijatelj odbije da plati polovinu, pod izgovorom da je to bilo nepotrebno i da je to ionako bila vaša ideja, možete se naći u veoma neugodnoj situaciji. Međutim, jednako bi bilo loše da povedete nekoga ko je u stanju da rasipa novac na nepotrebne stvari, a da kasnije pozajmljuje od vas.

2. Paničar
Ovakve ljude je lako uočiti. Pogotovo ako, na primer, plaču i prete da će napustiti restoran jer je konobar grub prema njima. Sigurno je da ne želite da budete zaglavljeni Bogu iza nogu sa ovakvim ljudima. Mada, sa takvim ljudima ne bi trebalo ni da se družite, ali to je vaša odluka.

3. Kućni tip (Introvertan)
Jedina stvar gora od putovanja sa paničarem, jeste putovanje sa nekim ko želi da se vrati kući, a oseća se loše zbog toga. Ne možete promeniti introvertne tipove ljudi. I, koliko god se oni izvinjavali, neće promeniti činjenicu da vaše putovanje nije prošlo onako, kako ste zamišljali. U nekom trenutku ćete uhvatiti sebe da stalno ponavljate: ’’U redu je’’. I jeste u redu to što ne žele da istražuju grad noću. Ne možete forsirati nekoga da radi stvari koje ne želi. Ali, isto tako, nije u redu da se zaglavite sa nekim ko bi pre bio kući i gledao filmove.

4. Nemarni alkoholičar
Odmor je vreme kada bi trebalo da se opustite i uživate. Svakako ne želite da povedete nekoga ko će se napiti već u 9 sati i neće biti u stanju da se vrati nazad u hotel. Budimo iskreni, svi mi imamo svoje trenutke sa alkoholom, i, upravo zato, važno je da pripazite na svoje prijatelje kada oni imaju njihove. Međutim, poslednja stvar koju želite da radite je da svake vrečeri trpite nedolično ponašanje vašeg prijatelja dok ste u inostranstvu.

5. U ozbiljnoj vezi
Samo zato što je neko u ozbiljnoj vezi ne znači da neće biti zabavan na putovanju, ali, budimo realni, većina njih neće. Ako, na primer, imate prijateljicu koja je uvek sa svojim dečkom, i ukradete je na nedelju dana, budite sigurni da se njena opsesija neće nimalo smanjiti. Naprotiv, verovatno ćete završiti slušajući satima duge razgovore koji će se najviše sastojati od ’’Mnogo mi nedostaješ’’. Verovatno neće biti u stanju da u potpunosti proživi to putovanje. Ili, recimo, neće videti poentu izlaska sa grupom slatkih momaka koje ste istog dana upoznali na plaži. Mada, vrlo je verovatno da neće želeti ni da se upozna sa njima.

Ne zaboravite da bi putovanje trebalo da bude zabavno i opuštajuće. I nezaboravno, takođe, ali iz pravih razloga. Dakle, pažljivo birajte koga ćete povesti sa sobom, da kasnije ne biste zažalili.

Tamara Kovačević